Twitter

Radikális őszinteség mozgalom

Ez egy olyan blog, amelyben a mozgalom híreit teszem közzé, továbbá beszámolok arról, hogy mit kavarok. Nem igérek semmit, de az a szándékom, hogy "ami a szívemen, a számon." Ez Dr. Telkes József személyes blogja. Kérdezhetsz bármit, legfeljebb azt mondom, "passz". Az esetleges vitákat nem fogom moderálni.

Friss topikok

Linkblog

Bármennyire is reménytelennek látszik a helyzet

2011.07.21. 21:41 DOKI

- mármint a radikális őszinteség terjesztése -, azért valami azt súgja, van értelme folytatni ennek a témának a gondozását. A tévéműsor értékrendjének közepébe tettem, vagyis az én kis tévémben csak az kaphat időt, akiről úgy gondolom, hogy nem hazudik, vagy legalábbis erősen törekszik az őszinteségre. Végső soron a pszichoterápia, mindenféle tanácsadás és oktatás, minden közösségi munka képviselet, politika ezen, és elsősorban ezen, a hitelességen múlik, és az a legnagyobb kincse minden olyan embernek, aki valamiért hatni szeretne a közösségre, akár nagy tömegekre.

Újraértelmező tudományok a marketing minden műfaja, természetesen a hálózatépítés is, pl. nekem nem kóser a "felépítés" a hagyományos módon, vagyis hogy mondj el minden szépet és jót a szponzorodról, a termékekről, a cégről, a pénzkeresetről, stb. - vagyis nem az igazat, hanem a szépet és a jót. Az általam elképzelt ideális hálózatban  - és a dokumentálós hálózatnak ilyennek kéne lennie - az igazsághoz való ragaszkodás a legfontosabb és az alapérték, amelyet nem szabad áthágni. De miért is tenné bárki, aki egyszer megértette, hogy mindannyian ugyanannak az egyetlen hatalmas élőlénynek a részei vagyunk, és a karma törvényei mindenkire, elkerülhetetlenül érvényesek.

Vagyis aki vét a morális törvények ellen, azt tudatlanságból teszi, a "bűnösöket" tehát nem egyszerűen elzárni vagy megbüntetni kell, hanem megtanítani mindarra - pl. Balogh Béla Végső valóság és A tudatalatti tízparancsolata -, amelyek szó szerint új irányba állíthatja a tévelygő ember életét.

Videók:

www.startnap.com/baloghbela

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radikalisoszintesegmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr773087566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása