Twitter

Radikális őszinteség mozgalom

Ez egy olyan blog, amelyben a mozgalom híreit teszem közzé, továbbá beszámolok arról, hogy mit kavarok. Nem igérek semmit, de az a szándékom, hogy "ami a szívemen, a számon." Ez Dr. Telkes József személyes blogja. Kérdezhetsz bármit, legfeljebb azt mondom, "passz". Az esetleges vitákat nem fogom moderálni.

Friss topikok

Linkblog

Távolsági interjúk az online TV-hez

2011.08.14. 13:55 DOKI

A feladat egyszerű: videóra kell venned, amiket mondasz, majd az elkészült videót feltölteni a youtube-ra. (Onnét már le tudjuk tölteni, ha szerkeszteni kell, ill. egyszerűen át tudom emelni az online TV műsorába).

A felvételre több, egytől-egyik nagyon egyszerű lehetőség is létezik:

1. Skype-beszélgetés mellett - esetleg emailen feltett kérdésekre - egy webkamera segítségével magában a Youtube-oldaladon válaszolsz, amelyet a rendszer egyből rögzít is a saját Youtube-csatornádon. Kész is! (Ugyanezt megteheted számos más videómegosztó oldalon, pl. az Indavideón is, de célszerű - s ezért "szabványos" - a Yotube-ot használni.)

2. A videós skype-beszélgetést képernyőrögzítővel (pl. Camtasia, a legismertebb fizetős, én a Freez Screen ingyenes szoftvert használom, amely ingyen letölthető innen) rögzíted, és az így elkészült videót töltöd fel a Youtube-ra.

Az első megoldás a jobb, ami akkor használható, ha nem használsz vágást. Ehhez érdemes felkészülten, összeszedetten, és ami nagyon fontos, egyből a lényegre térve válaszolni a kérdésekre.

A távolsági interjúkra is vonatkozik, hogy tudjuk, 5 percnél hosszabb videót csak elszánt társaság néz végig, nem lehet ezzel kezdeni. Kezdetnek 1-2 perces (minél rövidebb) figyelemfelkeltő videók a legjobbak, amelyet ismertetésében vagy startnap oldalon aztán fel lehet kínálni a hosszabb változatot is. Az eddigi riportjaimat itt találod.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radikalisoszintesegmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr263152517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása