Twitter

Radikális őszinteség mozgalom

Ez egy olyan blog, amelyben a mozgalom híreit teszem közzé, továbbá beszámolok arról, hogy mit kavarok. Nem igérek semmit, de az a szándékom, hogy "ami a szívemen, a számon." Ez Dr. Telkes József személyes blogja. Kérdezhetsz bármit, legfeljebb azt mondom, "passz". Az esetleges vitákat nem fogom moderálni.

Friss topikok

Linkblog

Miből ered a hazugság?

2011.09.06. 06:09 DOKI

Kisgyermekkorunktól kezdve módszeresen leszoktattak bennünket a teljes őszinteségről. Kikaptunk, ha megmondtuk, hogy azért nem szeretünk a nagynénihez járni, mert nála büdös van, és el kellett titkolnunk minden olyan tevékenységünket, amit az értetlen felnőttek „rosszaságként” minősítettek volna. Megmondták ugyan, hogy hazudni nem szabad, de jutalmazták is apró hazugságainkat. Lassanként belénk idegződött, hogy nem úgy kell viselkedni, ahogyan szeretnénk, hanem ahogyan elvárják tőlünk. Kisgyermekkorunktól kezdve azt tanultuk, hogy a látszat fontosabb, mint a valóság, hogy a ránk kirótt szerepet – akár tetszik, akár nem el kell játszani. S mi feltettük az álarcot és igyekeztünk azonosulni a szereppel. A végén úgy belejöttünk, hogy talán már nem is tudnánk álarc nélkül járni.

Tovább a teljes cikkhez.

11 dolog, amiről mindig hazudunk

 

Szólj hozzá!

Címkék: szerepek álarc hazugság

A bejegyzés trackback címe:

https://radikalisoszintesegmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr593205687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása