Twitter

Radikális őszinteség mozgalom

Ez egy olyan blog, amelyben a mozgalom híreit teszem közzé, továbbá beszámolok arról, hogy mit kavarok. Nem igérek semmit, de az a szándékom, hogy "ami a szívemen, a számon." Ez Dr. Telkes József személyes blogja. Kérdezhetsz bármit, legfeljebb azt mondom, "passz". Az esetleges vitákat nem fogom moderálni.

Friss topikok

Linkblog

Ezt nem szabad kihagyni!!!

2012.09.13. 19:43 DOKI

Fontos es surgos, kerlek olvasd el, nagyon izgalmasnak igerkezik:
Http://munkanaplo.blog.hu
Angolul:
Http://telkes.yagooft.com
Olellek:Joska

Szólj hozzá!

Most ezzel foglalkozom...

2012.08.11. 19:22 DOKI

Ha kell a penz, keress meg!

Szólj hozzá!

www.munkanaplo.blog.hu

2012.05.31. 15:33 DOKI

Szólj hozzá!

Steve Jobs az őszinteségről

2012.05.07. 09:05 DOKI

Szólj hozzá!

Címkék: őszinteség steve jobs

A kutyának se kell a radikális őszinteség

2012.04.21. 08:05 DOKI

A radikális őszinteség mozgalom Facebook-oldal:

http://www.facebook.com/pages/Radik%C3%A1lis-%C5%91szintes%C3%A9g-mozgalom/183237335043488

Szólj hozzá!

Címkék: radikális őszinteség

Marco Tempest svájci bűvész 3 iPod segítségével beszél az illúzióról és a hazugságról

2011.10.12. 14:31 DOKI

Szólj hozzá!

Drábik János előadása

2011.09.09. 01:16 DOKI

Idő
2011. szeptember 12. · 18:00 - 20:00

Helyszín
Magyarok Háza
Semmelweis u. 1-3.
H-1052 Budapest, Hungary

Készítette

More Info
Kedves Honfitársam!

A fenti címmel egy 8 részes előadás sorozatot tartok arról, hogy mit kell tennünk, és hogyan tudunk fennmaradni. Konkrét megoldások vannak részben készen, részben születőben, ezért nagy szükségünk van arra, hogy minél többen elkezdjük használni ezeket az eszközöket.

Várlak szeretettel, és hozz magaddal még 2 embert.

Szólj hozzá!

"Ne figyeljetek arra, amit mondok!"

2011.09.08. 08:52 DOKI

Hogy szenvedélyes igazságbeszéd vagy a hazugság maga volt-e Őszöd, azt kizárólag az kavarhatja meg, hogy a beszéd eredetileg nem nyilvánosan hangzott, egyébiránt meglehetősen egyszerű a képlet: a volt miniszterelnök azt mondta, hazudtak a kampány előtt és a kampányban, hogy választásokat nyerjenek. Pontosan ugyanezt leplezte le a WikiLeaks nemrég Orbánról. Aki ugyanis arra kéri a diplomatákat, hogy ignorálják a kampányban tett ígéreteit, az tisztában van vele, hogy mást mond, mint amit cselekedni óhajt, az kimeríti a hazugság fogalmát. Orbánról, aki 2006-ban a CNN-nek azt mondta, sosem hazudott, kiderült, hogy 2006-ban azért mégis. ...

A WikiLeaks-féle Orbán-idézetből – amelynek pontosságát egyébként maga a miniszterelnök is elismerte azzal, hogy sajtótájékoztatóján reagált rá – egyáltalán nem az derül ki, hogy Orbán Viktor egy hazug, erkölcsi értelemben megsemmisült politikus volna, aki alkalmatlan az ország vezetésére. Hanem az, hogy Orbán a nagy arányú győzelem, az MSZP egész pályás letámadása érdekében feláldozta pártja hitelességét. A terv sikerült, a Fidesz kétharmad birtokában szabhatja saját képére az országot, és a párt legerősebb ellenzéke pedig önmaga. A Fidesznek ugyanis nem a harmatgyenge ellenzékkel kell most szembeszállnia, hanem a saját maga által gerjesztett és táplált hamis elvárásoknak kell megfelelnie. Ami már most sem könnyű, később pedig még nehezebb lesz.

Tovább a teljes cikkhez.

Eddig az idézet. Ehhez csak annyit tudok, dokumentátorként hozzátenni, hogy minden jel szerint egy olyan országban élek, ahol az ország megválasztott vezetőjéről kiderül, hogy szándékosan, tudatosan hazudik, és EZT AZ ORSZÁG KÜLÖNÖSEBB ZOKSZÓ NÉLKÜL TUDOMÁSUL VESZI.

Nos ez az, amivel nem igazán tudok mit kezdeni.

1 komment · 1 trackback

Címkék: orbán hazugság

Brad Blanton levele - Jönne valaki Hawaii-ra februárban?*

2011.09.08. 00:07 DOKI

Dear Friends of Radical Honesty,

We have four things we want to tell you about.

1. We have had more enrollments than we can handle for the September workshop and ended up with a waiting list of more than 10 people. We are also in need of lots of video of the 8 day to use in our new online workshop in Radical Honesty planned for 2012. So we have decided to offer one more full scale residential 8 day Course in Honesty Workshop February 17-25 in Hawaii!

So far we have three enrollments for that and a lot of folks who say they might want to come. We need deposits of 500 bucks from a minimum of 6 people before we can make a deal to reserve the space for the workshop. If you want to come, sign up now, and we will make the deal and reserve the space for a fine time there in February.

2. We have new t-shirts for sale, just posted on the Radical Honesty website. The tee's say: I DON'T NEED SEX: A GIANT Corporate "Person" Fucks Me Every Day! If you want one, go order it. Many of us are going to be wearing these t-shirts to our march on Washington on October 6. Take a look and join us!

3. The electronic version of my new book, the first half of my life story, Some NEW Kind of Trailer Trash, Volume 1 will be available for Kindle and other electronic publishing in about two weeks and the hardcopy in about 6 weeks. You can place an advance order for either or both versions at http://www.somenewkindoftrailertrash.com/ now.

4. The trainer's training to become a Radical Honesty coach or workshop leader or adapt it to your individual career is nearly full, but there are a few spots left on September 20-25. If you have taken the 8 day workshop and want to get training in how to support people in being radically honest, go sign up now.

Thanks! Love and more power to you. Brad

*Én - ha minden jól megy - februárban Amerikában leszek, én onnét mennék megnézni egy "teljes bentlakásos" radical honesty worskhopot Brad Blandtonnal, a "radikális őszinteség" könyv szerzőjével, akinek, mint a leveléből láthatod, hamarosan új könyve is megjelenik.

Szólj hozzá!

Miből ered a hazugság?

2011.09.06. 06:09 DOKI

Kisgyermekkorunktól kezdve módszeresen leszoktattak bennünket a teljes őszinteségről. Kikaptunk, ha megmondtuk, hogy azért nem szeretünk a nagynénihez járni, mert nála büdös van, és el kellett titkolnunk minden olyan tevékenységünket, amit az értetlen felnőttek „rosszaságként” minősítettek volna. Megmondták ugyan, hogy hazudni nem szabad, de jutalmazták is apró hazugságainkat. Lassanként belénk idegződött, hogy nem úgy kell viselkedni, ahogyan szeretnénk, hanem ahogyan elvárják tőlünk. Kisgyermekkorunktól kezdve azt tanultuk, hogy a látszat fontosabb, mint a valóság, hogy a ránk kirótt szerepet – akár tetszik, akár nem el kell játszani. S mi feltettük az álarcot és igyekeztünk azonosulni a szereppel. A végén úgy belejöttünk, hogy talán már nem is tudnánk álarc nélkül járni.

Tovább a teljes cikkhez.

11 dolog, amiről mindig hazudunk

 

Szólj hozzá!

Címkék: szerepek álarc hazugság

Távolsági interjúk az online TV-hez

2011.08.14. 13:55 DOKI

A feladat egyszerű: videóra kell venned, amiket mondasz, majd az elkészült videót feltölteni a youtube-ra. (Onnét már le tudjuk tölteni, ha szerkeszteni kell, ill. egyszerűen át tudom emelni az online TV műsorába).

A felvételre több, egytől-egyik nagyon egyszerű lehetőség is létezik:

1. Skype-beszélgetés mellett - esetleg emailen feltett kérdésekre - egy webkamera segítségével magában a Youtube-oldaladon válaszolsz, amelyet a rendszer egyből rögzít is a saját Youtube-csatornádon. Kész is! (Ugyanezt megteheted számos más videómegosztó oldalon, pl. az Indavideón is, de célszerű - s ezért "szabványos" - a Yotube-ot használni.)

2. A videós skype-beszélgetést képernyőrögzítővel (pl. Camtasia, a legismertebb fizetős, én a Freez Screen ingyenes szoftvert használom, amely ingyen letölthető innen) rögzíted, és az így elkészült videót töltöd fel a Youtube-ra.

Az első megoldás a jobb, ami akkor használható, ha nem használsz vágást. Ehhez érdemes felkészülten, összeszedetten, és ami nagyon fontos, egyből a lényegre térve válaszolni a kérdésekre.

A távolsági interjúkra is vonatkozik, hogy tudjuk, 5 percnél hosszabb videót csak elszánt társaság néz végig, nem lehet ezzel kezdeni. Kezdetnek 1-2 perces (minél rövidebb) figyelemfelkeltő videók a legjobbak, amelyet ismertetésében vagy startnap oldalon aztán fel lehet kínálni a hosszabb változatot is. Az eddigi riportjaimat itt találod.

Szólj hozzá!

Kérdések, vélemény, őszinteség, tisztelet

2011.08.14. 13:01 DOKI

Nem hozzám kell őszintének lenni (bár az sem ártana), mert engem a legkönnyebb becsapni... más kérdés, hogy utána mit gondolok az illetőről és az is, hogy míg én megtisztelek másokat azzal, hogy őszintén válaszolok a feltett kérdésére, addig valami hasonlót viszont el is várok... Ha valaki már önmagát is becsapja... na akkor ott menthetetlen a helyzet... ugyanis az illetőnek nem ártana szembenéznie olyan problémákkal, amikkel nem akar szembesülni... csakhogy az önbecsapás csak ideig-óráig működhet... aztán majd jön a keserű valóság... kinél előbb, kinél utóbb...

Tovább a teljes cikkhez

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény kérdések tisztelet őszinteség

„Nekem a pénz semmit nem jelent”

2011.08.04. 12:19 DOKI

Van a hírességeknek néhány kedvenc mondatuk, amikből egy szó sem igaz. Ezeknek a szövegeknek a feketelistáját állítottuk össze.

„Nekem a pénz semmit nem jelent”

„Soha nem akartam híres lenni”

„Magamnak csinálom, ha másnak is tetszik, az csak egy plusz ajándék”

„A rajongóimnak köszönhetek mindent”

„Ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más”

Tovább a cikkhez!

Szólj hozzá!

Bezárom ezt a blogot

2011.07.26. 05:51 DOKI

Szemmel láthatóan a zéróhoz közelít az érdeklődés a radikális őszinteség iránt, ezért ezt a blogot bezárom, tudomásul véve az érdeklődés hiányát. A téma persze marad a kedvencem, és a Munkanaplóban azért közzéteszem, ha beleszaladok valami érdekesbe...

Szólj hozzá!

Bármennyire is reménytelennek látszik a helyzet

2011.07.21. 21:41 DOKI

- mármint a radikális őszinteség terjesztése -, azért valami azt súgja, van értelme folytatni ennek a témának a gondozását. A tévéműsor értékrendjének közepébe tettem, vagyis az én kis tévémben csak az kaphat időt, akiről úgy gondolom, hogy nem hazudik, vagy legalábbis erősen törekszik az őszinteségre. Végső soron a pszichoterápia, mindenféle tanácsadás és oktatás, minden közösségi munka képviselet, politika ezen, és elsősorban ezen, a hitelességen múlik, és az a legnagyobb kincse minden olyan embernek, aki valamiért hatni szeretne a közösségre, akár nagy tömegekre.

Újraértelmező tudományok a marketing minden műfaja, természetesen a hálózatépítés is, pl. nekem nem kóser a "felépítés" a hagyományos módon, vagyis hogy mondj el minden szépet és jót a szponzorodról, a termékekről, a cégről, a pénzkeresetről, stb. - vagyis nem az igazat, hanem a szépet és a jót. Az általam elképzelt ideális hálózatban  - és a dokumentálós hálózatnak ilyennek kéne lennie - az igazsághoz való ragaszkodás a legfontosabb és az alapérték, amelyet nem szabad áthágni. De miért is tenné bárki, aki egyszer megértette, hogy mindannyian ugyanannak az egyetlen hatalmas élőlénynek a részei vagyunk, és a karma törvényei mindenkire, elkerülhetetlenül érvényesek.

Vagyis aki vét a morális törvények ellen, azt tudatlanságból teszi, a "bűnösöket" tehát nem egyszerűen elzárni vagy megbüntetni kell, hanem megtanítani mindarra - pl. Balogh Béla Végső valóság és A tudatalatti tízparancsolata -, amelyek szó szerint új irányba állíthatja a tévelygő ember életét.

Videók:

www.startnap.com/baloghbela

Szólj hozzá!

Miért hazudnak politikusok, ha nem muszáj?

2011.07.21. 02:31 DOKI

Montaigne hazugokról írott esszéjét  azzal kezdi, hogy aki hazugságra vállalkozik, jobb, ha kiváló a memóriája. A hazugság nem egyenlő a tévedéssel: utóbbi nem szándékos (az igazság nem tudása), míg előbbit szándékosan követjük el. Ennek folytán, ha valaki egy történetet vagy hazugságokkal körülbástyázva, vagy arra alapozva mesél el, emlékeznie kell minden egyes kitalált részletre, különben könnyen rajtakapják. Mégis sok esetben nehéz megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól, mert ahogyan a céltábla közepét eltalálni csak egyféleképpen lehet, elvéteni azonban végtelen sok módon, így a hazugságnak is - szemben az igazsággal - számtalan arca van. Montaigne saját szerencséjének és erényének tudta be, hogy rossz a memóriája.

Tovább a teljes cikkhez!

Szólj hozzá!

Címkék: hazugság politikusok

Miért hazudunk a gyereknek?

2011.07.20. 13:24 DOKI

Elsősorban azért nehéz őszintének lennünk a gyerekekkel, mert sokszor önmagunknak is képtelenek vagyunk igazat mon-dani. Hazudunk magunknak, hazudunk a szomszédainknak.Minden önéletrajz egy hazugság. Azért hazudunk, mert arra tanítottak minket, hogy elérhetetlen erkölcsi elvárásoknak felel jünk meg. Korai nevelésünknek köszönhetően akarunk később mindent eltitkolni.

Az a szülő, aki hazudik a gyermekének – akár közvetett mó - don is –, valójában nem érti meg a gyerekét. Ebből következően egész oktatási rendszerünk is tele van hazugsággal. Az iskolák továbbadják azt a hazugságot, hogy az engedelmeskedés és aszor galom erények, s hogy a történelem- és a francianyelvtudás műveltséget jelent.

Tovább a teljes cikkhez.

Szólj hozzá!

Tudatos teremtés avagy Megéri őszintének lenni?

2011.07.11. 10:53 DOKI

Mireiderné Kolláth Borcsi:

 
 

Ahogy én látom, radikális őszinteség alatt a megnyilatkozók nagyobb része azt érti, hogy mindenféle előzetes gondolkodás és mérlegelés nélkül, a lehetséges következmények figyelembe vétele nélkül, spontán kimondom a véleményemet az engem éppen akkor körülvevő környezetről. Minősítve ezzel annak egészét vagy esetleg csak bármely tetszőleges részletét, attól függetlenül, hogy ez pozitív vagy negatív benyomást tett rám.

Ez tudatosság nélküli teremtés, itt csak a kivetült mátrixra fröcsögök, melyet ilyen formán nem áll módomban a nekem tetsző módon befolyásolni. Ebben a szemléletben a többiek és én különálló dolog vagyunk, melyek különböző manipulációkat követnek el a saját fennmaradásuk érdekében. Ebben a helyzetben az őszinteség akár öngyilkos húzás is lehet a többiek kiszámíthatatlan reakciója folytán és persze a saját magam akarva-akaratlan nem ismerete kapcsán.

Még ha meg is látom a jót, akkor sem tudom az jelentős arányú pozitív tapasztalatként behozni az életembe, mert az egész alapfelvetésem eleve a különállóságon alapul, amely ilyen formán mind pozitívságában, mind negatívságában kiszámíthatatlan. Magyarán halvány lila gőzöm sincs, hogy miként és miért is alakulnak úgy a dolgok körülöttem ahogy, ezért jobb ha résen vagyok a saját érdekemben. Az őszinteség pedig, mint minden egyéb más is, ingoványos. Vagyis nem éri meg.

Ehhez képest viszont te inkább az érted radikális őszinteség alatt, hogy mindenkor, mindenhol kimondom a saját belső meggyőződésemet, függetlenül attól, hogy ez egyezik-e a többségével, illetve függetlenül a körülményektől, következményektől. Ezzel a tettel nem minősítem a környezetemet, pusztán kinyilvánítom a saját belső valóságomat.(Ezzel persze óhatatlanul tükröt mutatva saját lényemnek és a többieknek a saját létezésem szemszögéből.) Ez egyfajta önfejlesztés, hiszen ha monitorozom saját magam, akkor egyre pontosabban tudom, hogy ki vagyok, milyen vagyok, mire vágyom valójában és mire nem. Ha pedig jót akarok magamnak, ami normális esetben alap, akkor tudatosan arra törekszem, hogy a számomra kedves, pozitív dolgokat vonzzam. Ezekre figyelek, ezeket részesítem előnyben, amiről aztán újfent őszintén nyilatkozom, hogy hogyan néznek ki bennem és a kerék forog tovább. :) Tudatos teremtés.

Ebben a szemléletben a többiek és én, meg az egész világ egy csodás rendszerben összefűzött egészet képvisel, amely egész dolog különböző, de mindenki számára használható tapasztalatokat követ el a saját és ezzel együtt a többiek jobbléte érdekében. Ebben a helyzetben az őszinteség gyarapító húzás, a többiek általam vonzott és várt reakciója folytán, és persze a saját magam tudatos és mélyülő ismerete kapcsán.

Vagyis ha meglátom a jót, akkor sikeresen tudom azt nagy arányú pozitív tapasztalattá tenni az életemben, hiszen alapfelvetésem az egység és az összefüggés, melyben tudom, hogy a jó további jót vonz magához. Magyarán: egyre gyakrabban és tisztábban tudom, hogy mi és miért alakul úgy velem ahogy, ami egyre nagyobb magabiztosságot hoz az életembe. Az őszinteség pedig ebben a helyzetben biztonságot és stabilitást hoz nekem. Vagyis megéri.

Végezetül. Még jó, hogy Isten tökéletesen tudja kezelni mindkettőt(meg az összes többit is :) ) és átjárást biztosít az általunk elképzelt valóságok között. Az elkülönültség meg amúgy is csak látszólagos, és ebben az illúzióban a különböző frekvencia sávok választják el csupán egymástól az egyes megnyilvánulási formákat. Vagyis ha az őszinteség a 99.9 és te ezt választod, akkor azt fogod sugározni és kész. A 88.8 -on rezgők nem fogják érteni, se megérezni a te világodat, hiszen ez ugyanúgy nem működik, mint hogy a 99.5- ön sem lehet Rádió 1-et hallgatni.

Nincs mese, a happeninghez a hullámhossznak egyeznie kell. :)
 

Tovább a teljes cikkhez.

Szólj hozzá!

Címkék: radikális őszinteség borcsi

A. J. Christian - Hazugság, önámítás, érdek - részlet

2011.07.09. 17:44 DOKI

Szólj hozzá!

Forró szék, radikális őszinteség, Magyarország Édenkert

2011.07.06. 20:14 DOKI

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország mozgalom telkes merj álmodni édenkert

Parádi Boldogországa (Álomszínház)

2011.07.01. 21:31 DOKI

Szólj hozzá!

Címkék: parádi blodog álomszinház

The Invention of Lying (Feliratos)

2011.07.01. 02:28 DOKI

Egy olyan világban járunk, amely teljesen olyan mint a mienk, annyi különbséggel, hogy még soha senki nem hazudott, sőt senki sem tudja, hogy egyáltalán mi is az a hazugság. Itt mindenki igazat mond, legyen az kereskedő, ügyvéd, vagy épp politikus. Ebben a világban éli szerencsétlen kis életét Mark Bellison (Ricky Gervais Csillagpor, A hivatal /Office/, Futottak még /Extras/), mígnem megesik az, ami még sosem: Frank hazudik. És innentől megindul a lavina, Frank könyörtelenül kihasználja vadiúj képességét, és azt a tényt, hogy mindenki hisz neki, hiszen rajta kívül senki sem tudja, mi az a hazugság.

Tovább a videóhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: film hazugság of invention lying

Érted már?

2011.06.28. 08:15 DOKI

Szólj hozzá!

Szanyi Tibor: ebben az országban mindenki hazudik, mint a vízfolyás

2011.06.25. 06:55 DOKI

Hétfőn este 8-kor 42 perces vágatlan beszélgetés!

 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány hazugság őszinteség tibor szanyi

ASZASZ* projectek

2011.06.21. 15:48 DOKI

1. Dr. Parádi József pszichiáter és társulata: Álomszínház 2.0

2. Dr. Telkes József: A Freeland project

3. Ki lesz a következő?

2x10 perces gyakorlatokkal és azok dokumentálásával épül a rendszer. A megosztásukra, nyilvántartásukra használt eszközöket és azok használatát a VIP-tagoknak megtanítom.

Kétféle tagság lesz ugyanis:

Free - Mindent tud, használhat, de pénzt keresni nem tud. A pontjait viszont levsárolhatja, és ha havi 100 lájkot összegyűjt, akkor a rendszer használata ingyenes. Az egyenleget hó végén lehet lenullázni, méghozzá a következő hónapra előre.

VIP - Azoknak, akik pénzt akarnak keresni. "Kötelező vásárlás" van, havi 100 Lájk, azaz 10.000 Ft - magyarul, a tagdíj Lájkkal is fizethető.

Hivatalos pénznem neve: "Freelandi Lájk"

Rövidítése: FL vagy FLL Melyik legyen?

Interkatív: lásd a fenti példát - teljes működés esetén azzal a különbséggel, hogy azoknak a szavazatát várom, akik képesek és hajlandók Lájkkal fizetni. "Annyi szavazatod van, amennyi Lájkot összegyűjtöttél, feltéve, ha tapasztalatok megosztásával vagy ennek hiányában pénzzel hajlandó vagy fizetni érte.

Lájkokkal keresgetünk.

Lájkot minden tag kibocsájthat korlátozás nélkül, egyedüli követelmény a sikeres vizsga (vagy Felvételi vizsga) Freeland működéséről és a tartalomszolgáltatás szabványairól. Vagyis bizonyítania kell, hogy nem csak elolvasta, hanem 100%-osan meg is értette, hogy a király mit vár cserébe azért, hogy ráruházza a pénzkibocsájtás jogát.

Látsz fantáziát a Lájk (FL) pénzként való használatában?

 

 

*Ami a Szívemen Az a Számon.

Szólj hozzá!

Címkék: fl ft telkes netszemle parádi lájk 10.000 fll freelandi valutaunió