Twitter

Radikális őszinteség mozgalom

Ez egy olyan blog, amelyben a mozgalom híreit teszem közzé, továbbá beszámolok arról, hogy mit kavarok. Nem igérek semmit, de az a szándékom, hogy "ami a szívemen, a számon." Ez Dr. Telkes József személyes blogja. Kérdezhetsz bármit, legfeljebb azt mondom, "passz". Az esetleges vitákat nem fogom moderálni.

Friss topikok

Linkblog

Tudatos teremtés avagy Megéri őszintének lenni?

2011.07.11. 10:53 DOKI

Mireiderné Kolláth Borcsi:

 
 

Ahogy én látom, radikális őszinteség alatt a megnyilatkozók nagyobb része azt érti, hogy mindenféle előzetes gondolkodás és mérlegelés nélkül, a lehetséges következmények figyelembe vétele nélkül, spontán kimondom a véleményemet az engem éppen akkor körülvevő környezetről. Minősítve ezzel annak egészét vagy esetleg csak bármely tetszőleges részletét, attól függetlenül, hogy ez pozitív vagy negatív benyomást tett rám.

Ez tudatosság nélküli teremtés, itt csak a kivetült mátrixra fröcsögök, melyet ilyen formán nem áll módomban a nekem tetsző módon befolyásolni. Ebben a szemléletben a többiek és én különálló dolog vagyunk, melyek különböző manipulációkat követnek el a saját fennmaradásuk érdekében. Ebben a helyzetben az őszinteség akár öngyilkos húzás is lehet a többiek kiszámíthatatlan reakciója folytán és persze a saját magam akarva-akaratlan nem ismerete kapcsán.

Még ha meg is látom a jót, akkor sem tudom az jelentős arányú pozitív tapasztalatként behozni az életembe, mert az egész alapfelvetésem eleve a különállóságon alapul, amely ilyen formán mind pozitívságában, mind negatívságában kiszámíthatatlan. Magyarán halvány lila gőzöm sincs, hogy miként és miért is alakulnak úgy a dolgok körülöttem ahogy, ezért jobb ha résen vagyok a saját érdekemben. Az őszinteség pedig, mint minden egyéb más is, ingoványos. Vagyis nem éri meg.

Ehhez képest viszont te inkább az érted radikális őszinteség alatt, hogy mindenkor, mindenhol kimondom a saját belső meggyőződésemet, függetlenül attól, hogy ez egyezik-e a többségével, illetve függetlenül a körülményektől, következményektől. Ezzel a tettel nem minősítem a környezetemet, pusztán kinyilvánítom a saját belső valóságomat.(Ezzel persze óhatatlanul tükröt mutatva saját lényemnek és a többieknek a saját létezésem szemszögéből.) Ez egyfajta önfejlesztés, hiszen ha monitorozom saját magam, akkor egyre pontosabban tudom, hogy ki vagyok, milyen vagyok, mire vágyom valójában és mire nem. Ha pedig jót akarok magamnak, ami normális esetben alap, akkor tudatosan arra törekszem, hogy a számomra kedves, pozitív dolgokat vonzzam. Ezekre figyelek, ezeket részesítem előnyben, amiről aztán újfent őszintén nyilatkozom, hogy hogyan néznek ki bennem és a kerék forog tovább. :) Tudatos teremtés.

Ebben a szemléletben a többiek és én, meg az egész világ egy csodás rendszerben összefűzött egészet képvisel, amely egész dolog különböző, de mindenki számára használható tapasztalatokat követ el a saját és ezzel együtt a többiek jobbléte érdekében. Ebben a helyzetben az őszinteség gyarapító húzás, a többiek általam vonzott és várt reakciója folytán, és persze a saját magam tudatos és mélyülő ismerete kapcsán.

Vagyis ha meglátom a jót, akkor sikeresen tudom azt nagy arányú pozitív tapasztalattá tenni az életemben, hiszen alapfelvetésem az egység és az összefüggés, melyben tudom, hogy a jó további jót vonz magához. Magyarán: egyre gyakrabban és tisztábban tudom, hogy mi és miért alakul úgy velem ahogy, ami egyre nagyobb magabiztosságot hoz az életembe. Az őszinteség pedig ebben a helyzetben biztonságot és stabilitást hoz nekem. Vagyis megéri.

Végezetül. Még jó, hogy Isten tökéletesen tudja kezelni mindkettőt(meg az összes többit is :) ) és átjárást biztosít az általunk elképzelt valóságok között. Az elkülönültség meg amúgy is csak látszólagos, és ebben az illúzióban a különböző frekvencia sávok választják el csupán egymástól az egyes megnyilvánulási formákat. Vagyis ha az őszinteség a 99.9 és te ezt választod, akkor azt fogod sugározni és kész. A 88.8 -on rezgők nem fogják érteni, se megérezni a te világodat, hiszen ez ugyanúgy nem működik, mint hogy a 99.5- ön sem lehet Rádió 1-et hallgatni.

Nincs mese, a happeninghez a hullámhossznak egyeznie kell. :)
 

Tovább a teljes cikkhez.

Szólj hozzá!

Címkék: radikális őszinteség borcsi

A bejegyzés trackback címe:

https://radikalisoszintesegmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr643056887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása