Twitter

Radikális őszinteség mozgalom

Ez egy olyan blog, amelyben a mozgalom híreit teszem közzé, továbbá beszámolok arról, hogy mit kavarok. Nem igérek semmit, de az a szándékom, hogy "ami a szívemen, a számon." Ez Dr. Telkes József személyes blogja. Kérdezhetsz bármit, legfeljebb azt mondom, "passz". Az esetleges vitákat nem fogom moderálni.

Friss topikok

Linkblog

Naponta háromszor lódítunk?

2011.03.26. 13:07 DOKI

 

 

Egy felnőtt ember naponta átlagosan háromszor hazudik, leginkább a munkaórákkal, a házimunkával és a hollétével kapcsolatban – állítja a „Hazudj nekem!” című sorozat „háttéranyagaként” a Twentieth Century Fox megbízásából készült brit felmérés..
A megkérdezett háromezer ember egyharmada vallotta be, hogy a munkaterhelésével kapcsolatban rendszeresen nem mond igazat, egynegyedük pedig lódít a partnerének arról, hogy hány emberrel volt korábban szexuális kapcsolata (de persze eltérő színezettel: a férfiak a számok eltúlzására, a nők pedig inkább a kalandok letagadására hajlamosak.) Négy emberből egy elbagatellizálja korábbi viszonyainak jelentőségét, a megkérdezettek egytizede pedig a jelenlegi kapcsolatát sem vállalja fel mindenki előtt. A megkérdezettek egynegyede tettette már betegnek magát a munkahelyén, hogy szabadnapot kapjon, egytizedük pedig a cél érdekében már hazudta azt, hogy meghalt egy rokona. Sokan álláskereséskor is hajlamosak túlozni a végzettségükkel vagy a tapasztalatukkal kapcsolatban. A nagyotmondás már a közösségi oldalakat sem kíméli: a Twitteren vagy a Facebookon is többen élénkebb társasági életet sejtetnek magukról a valóságosnál. „Megdöbbentő, milyen sokan hazudnak szándékosan. Legtöbben azért teszik, hogy pillanatnyilag könnyítsenek az életükön – de a lebukás soha nem jó élmény. A válaszolók kétharmada azt mondta, nem hazudik jól – ennek ellenére mégis megteszik. Szomorú, hogy legtöbben főleg azoknak nem mondanak igazat, akiket szeretnek. Ijesztő a lehetőség, hogy valóságnak hihetünk olyasmit, ami talán az elejétől a végéig hazugság” – mondta a cég szóvivője a Daily Expressnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radikalisoszintesegmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr582773003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása